I dag er det først og fremmest SMV’erne, der har taget os til sig. De har behov for at få løst nogle problemer, som ikke bliver håndteret i dag. For mange er det måske for meget at ansætte en person fuld tid og måske endnu sværere at tiltrække gode kandidater, men ved at hyre en freelancer eller konsulent kan de få løst problemet, samtidig med at de bevarer en fleksibilitet.” Siger Morten Petersen, fra Worksome til Børsen.

Tommy Ahlers, bl.a. kendt fra TV-serien “Løvens Hule”, og en række Google-chefer har skudt penge i Worksome , der vil have virksomhederne til at droppe fastansættelse og hyre freelancere.

Worksome er en platform, hvor freelancere og selvstændige kan mødes med virksomheder, der vil have løst specifikke projekter. Worksomes freelancere er særligt fra it- og ingeniørområdet.

” Det drejer sig ikke om at eje en ansat, men at have adgang til de rigtige kompetencer. Vi vil hellere have adgang til en person i 30 timer om måneden med de helt rigtige kompetencer. Og det har vi råd til her og nu. Hellere det end en dyr ansættelse, hvor vi end ikke kan fylde hans tid med relevant arbejde,” siger Danny Fabricius Fogel, administrerende direktør i Optisquare, en startup, der vil hjælpe virksomheder med salgsarbejdet.

Hvorfor er digitale kompetencer vigtige?

Digitale kompetencer er vigtige fordi en stadig større del af virksomhedernes omsætning bliver digitalt baseret. Globalt set er 35 % af virksomhedernes omsætning i dag således baseret på digitale løsninger eller ydelser.

Der bliver mindre og mindre plads til omsætningsvækst vha. ikke-digitale løsninger. På mindre end et årti har digitale startups erobret en markedsandel på 17% af alle indtægter på tværs af regioner og brancher, og de har 47% af de digitale indtægter.

[McKinsey & Company: “The right response to digital disruption”, april 2017]

Andre platforme for digitale kompetencer

En anden (internationale) platform for it-eksperter indenfor software udvikling, design og marketing kunne være Remote . Mht digitale kompetencer kunne det være Kaggle, som organiserer konkurrencer inden for machine learning og stiller offentlige datasæt til rådighed for træning af modeller, eller Innocentive, hvor virksomheder kan lægge udfordringer op og få kontakter og inspiration fra hele verden.

Vil du teste det digitale kompetencebehov i din virksomhed?

Boston Consulting Group har lavet enanalyse af 1 mio. jobannoncer og kortlagt 6 essentielle digitale behov som efterspørges af virksomhederne. På basis heraf har vi lavet SMExO’s Digitale Kompetence Test, som du er velkommen til at prøve.

Freelancere eller “Staff-On-Demand” er i øvrigt en af de 11 værktøjer, som SMExO IVS hjælper SMV-ledere med at bruge til at opnå eksponentiel vækst.