“Dreams & Details”, skrevet af Jim Hagemann Snabe og Mikael Trolle – boganmeldt i Berlingske Business af Claus Skovhus

Hovedbudskabet er, at den fjerde industrielle revolution har ændret grundvilkårene for ledelse i modsætning til tidligere industrielle revolutioner, hvor teknologien og globaliseringen favoriserede store virksomheder.

I den fjerde industrielle revolution er betingelserne ændret. Robotter, kunstig intelligens og digitale platforme ophæver de store virksomheders fordele. Dels er det blevet billigere at producere lokalt, dels er det muligt at producere individuelt, og endelig har de digitiale platforme skabt en forbindelse mellem køber og sælger, der er langt mere gennemsigtig, som ofte kan ophæve betydningen af mellemmænd. Tænk på film- og musikindustrien. Den er blevet individualiseret med direkte adgang til enorme kartoteker gennem Netflix og Spotify. Eller transport og overnatninger, hvor private pludselig stiller deres aktiver til rådighed for folk, de ikke kender.

Forfatterne hævder, at ny teknologi har skabt en eksponentiel udvikling, hvorimod de tidligere industrielle revolutioner fortsat under­støttede en lineær verden, hvor du så at sige kunne fremskrive din udvikling på baggrund af historiske data.

Det betyder, at du skal være klar til at gå imod de vante forestillinger og antagelser. Du skal hele tiden stille spørgsmål til, om du er smidig nok til at ændre organisationen hurtigt nok i forhold til ændringer i markedsvilkårene.”

Du kan læse anmeldelsen her =>